2014/01/19

The future will be confusing







Nyt ollaan uusien alkujen ja muutosten lähteillä. Ystäväpiirissä toteutetaan unelmia ja tehdään isoja irtiottoja. Olemmeko (30 +) siinä iässä, että nämä elämän suunnan muutokset ja tarpeet toteuttaa omia haaveitaan alkavat konkretisoitua. Tarvitseeko sitä rohkeutta kartuttaa tähän asti vai kuuluuko tämä olennaisesti tähän aikaan, jossa elämme? 

Viikonloppuna vietin iloisin mutta haikein mielin rakkaiden ystävien läksiäisiä. Heillä on edessä muutto toiseen maahan, mielestäni aivan luvattoman pitkäksi aikaa. Tulee ikävä! Samalla kuulin toisen pariskunnan suunnitelmista irtautua oravanpyörästä ja heittäytyä uudelleen opiskelijaksi sekä muutosta toiseen maahan. Eivätkä nämä rohkeat uudet suunnat ole mitenkään vieraita siinä lähipiirissä, jossa vietän aikaani. Ihmiset ovat lähteneet tavoittelemaan omia unelmiaan, vaihtaneet alaa, aloittaneet opiskelut ja heittäytyneet elämäänsä täysin sydämin. Toiset vielä miettivät, mikä se suunta voisi olla. Ja monet onnelliset ovat jo unelmansa löytäneet. Yhteistä kaikille on, että elämä pistää miettimään.

Ei onnea varmasti aina tarvitse lähteä kovin kauas etsimään, eikä kaikilla ole tarvetta sitä edes etsiä. Pieni etäisyys omaan elämään, tiedostava läsnäolo, tietoisuus itsestä ja omista ajatuksista, voi kuitenkin antaa isosti perspektiiviä. Yritän jatkuvasti opetella pysähtymistä ja hetkien rajallisuuden ymmärtämistä, hetkittäin oivallan ja saan kummasti virikkeitä huomiseen. 

Näitä ajatuksia viime aikoina paljon pyöritelleenä ja inspiroivia ihmisiä seuranneena, olen tämän hetkisen suuntani löytänyt. Muutosta jo siinä, että löysät farkut tuntuvat ajankohtaisemmilta kuin pillit vuosiin. Miten on asiat siellä?


Spent a fun weekend with friends and family. Our good friends are moving abroad and organised a farewell party. Gonna miss them a lot but at least now I have a very good reason to organize a vacation and some plane tickets for me and the family. 

Many of our my dear friends are making some brave moves and doing things that they've always dremt of. Some are going back to school, some finding new exciting careers and some are moving to other countries. I'm lucky to be inspired by all of them, exciting times are a head!

-M 

No comments:

Post a Comment