2014/01/21

For the good of your inner beauty


Huomenta. Tässä kuussa tarvitaan hieman väriterapiaa ja sisäistä kauneudenhoitoa. Uuden vuoden lupaukseeni sisältyi perinteisesti elämäntapamuutos, joka olennaisesti kohdallani tarkoittaa jokapäiväisen herkuttelun eliminointia ja kasvispainotteiseen ruokavalioon siirtymistä. Tähän asti olen onnistunut itselleni perustelemaan päivittäisen suklaa annoksen. Eli niskasta kiinni ja julkinen lupaus, että kesään mennessä sujahtaa taas nappi farkuista kiinni, ilman tuskallista punkemista. Jos tästä aiheesta ei tule useampia postauksia, niin ei ehkä kannata perään kysellä. Olen luultavasti herkkupatojen äärellä...

Suosikkijuttuja tällä hetkellä ovat sitruuna ja avokado, niin yhdessä kuin erikseen. Aamuisin sekoittelen huoneenlämpöiseen veteen puolikkaan sitruunan mehut. Tämän pitäisi stimuloida maksan toimintaa edistäen kuona-aineiden poistumista. Saa tällä myös piristävän energiaruiskeen korkeasta c-vitamiinipitoisuudesta johtuen ja kyllä tuo raikas väri ja tuoksu piristävät mieltä heti siihen kukonlaulun aikaan.

Iltaisin puolestaan pitää avokado nälän loitolla. Tämä täyteläinen ihanuus sisältää runsaasti kertatyydyttymättömiä rasvoja, kaliumia antioksidantteja, ja eteerisiä öljyjä, jotka etenkin näin kovilla pakkasilla auttavat kosteuttamaan rutikuivaa ihoa ja pitävät kutrit kuosissa. Avokadon saat kypsäksi nopeasti laittamalla sen paperipussiin banaanin tai omenan kanssa, sillä niiden päästämät etyleenikaasut vauhdittavat sen kypsymistä. Ei kannata ostaa niitä kalliita heti syöntikelpoisia hedelmiä, vaan ostaa raakana ja syödä aina sitä mukaa kun kypsyvät. Suosikki ilta-/välipalapala koostuu palasta leipää, jonka päällä tuore avokado, ripaus hyvää suolaa ja pippuria. Avokadopastasta ei varmasti kannata edes puhua, herrrrkku. No ei ehkä se keventäjän ykkösvaihtoehto mutta who cares, ruuan pitää silti olla hyvää!

Liikuntaa yritän lisätä pikkuhiljaa, kunhan pääsen tästä sohvannurkkaan kotiloitumisvaiheestani yli. Minut todennäköisesti löytää vielä sieltä, kun kevään ensimmäiset lämmittävät auringonsäteet hyväilevät kasvoja.

My two favorites at the moment that keep me going during these harsh winter months: lemon and avocado. Good energy, great flavour and colours that brighten up.

-M

No comments:

Post a Comment