2015/02/09

Uuden Vuoden juttuja

En tehnyt vuoden vaihtuessa varsinaisia uudenvuodenlupauksia. En halua tehdä turhia lupauksia. Mutta on asioita, joissa haluan petrata ja joihin panostaa pikkusen enemmän. Tällä hetkellä ne asiat liittyvät uusiin kokemuksiin (seikkailut houkuttaa aina!), työn ja vapaa-ajan sovittamiseen sekä asioiden yleiseen keventämiseen. Aion myös nukkua enemmän ja paremmin (viime vuosi(det) meni ihan harakoille).

Aloitin keventämisestä, lähinnä tavaran vähentämisestä, sillä kaipaan tilaa ja valoa ympärilleni. Vaatekaappi onkin jo käynyt kevennyskuurilla, olen löytänyt niille sopivan väylän siirtymiseen toisten painolastiksi Facebookin kierrätysryhmien kautta, myös ystävän vaatekaappiin on päätynyt muutamia juttuja. Ensimmäisen kerran koitin näitä FB kierrätysryhmiä tänä talvena ja ne ovat kyllä ihan älyttömän hyvä ja toimiva tapa kierrättää, etenkin jos muutenkin viettää suurimman osan valveillaoloajastaan someillessa... who me? Joo pitänee hieman vähentää. Sen lisäksi suosittelen kaverikirppareita! Jokainen voi saada jotain uutta kivaa ja päästä vanhasta itselleen turhasta mutta kutenkin toimivasta tavarasta eroon. Samalla hoituu juoruilut ja kakkukahvittelut.
Myös puhdas ruoka, meditaatio ja mindfullness houkuttaa. Kokeilin meditaatiota, istuin silmät kiinni iäisyydeltä tuntuvan ajan, kunnes en enää kestänyt. Oli kulunut 10 minuuttia. Luulin, että 30 min hiljaa istuen olisi helppoa?! Aion harjoitella, sillä motivoi tämä. Linkin takaa löytyvässä tekstissä tartuin etenkin tähän seikkaan: An eight week study conducted by Harvard researchers at Massachusetts General Hospital (MGH) determined that meditation literally rebuilds the brains grey matter in just eight weeks. It’s the very first study to document that meditation produces changes over time in the brain’s grey matter.

Jos meditoimalla voi tehdä itsestään edes hitusen fiksumman niin pakko sille on antaa mahdollisuus? Yes - No?! Täyttä huuhaata?

 En aio kuitenkaan hurahtaa täydeksi hipsulaksi, joten aion tasapainoilla jossain siinä kultaisella keskitiellä, kirjoitella ja kuvata yllä mainitsemistani asioista ja myös paljon muusta mihin silmät ja korvat kulloinkin sattuvat tarttumaan. Selkeä sekametelisoppa sekä enemmän tai vähemmän aktiivista postailua luvassa tällekin vuodelle. Toivottavasti mukana uusia kokemuksia ja mielenkiintoisia kuvakulmia.
Kuvat Punavuoresta, lempi kaupunginosasta.

-M

No comments:

Post a Comment