2014/04/15

Gluteeniton tattarimysli


Innostuin viikonloppuna tekemään elämäni ensimmäistä kertaa mysliä. Olen testaillut hetken erilaisia gluteenittomia vaihtoehtoja ruokavaliossani muutenkin, joten tämä Kemikaalicoctail -blogista löytämäni resepti vaikutti hyvältä vaihtoehdolta. Tein siitä oman muunnokseni ja muutamasta aineksesta syntyi varsin helpolla loistava lisuke aamu- ja/tai iltapalalle ja lopputulos oli oikeasti todella herkullinen, joten tässä teillekin ohjeet. Peruspohjaan käytin seraavia aineksia (mitat suurpiirteisiä):

tattarijauhoja 10 dl
auringonkukansiemeniä 2 dl
pellavansiemeniä/rouhetta 1dl
mantelia (rouhittuna) 1 dl
hyppysellinen suolaa
luomukookosöljyä 1 dl
hunajaa 3 rkl
rusinoita 2 dl
Kuivattuja karpaloja 1 dl
 
Sekoita yhteen kaikki ainekset kookosöljyä, hunajaa ja kuivattuja hedelmiä/marjoja lukuunottamatta. Kuumenna kookosöljy ja hunaja kattilassa. Varo ettei seos ala kiehua. Heti kun kookosöljy ja hunaja ovat sulaneet ja sekoittuneet keskenään kaada joukkoon sekoittamasi raaka-aineet. Ota kattila pois hellalta ja kääntele/sekoita ainekset tasaisesti keskenään.
 
Kuumenna uuni 175 C ja levitä seos uunipellille. Paahda uunissa kullanruskeaksi noin 15 minuuttia. Varo polttamasta mysliseosta, joten muista tarkkailla välillä.
 
Ota seos pois uunista ja sekoita joukkoon rusinat ja karpalot. Oman maun mukaan voi käyttää myös monia muita erilaisia kuivattuja marjoja.
 
 

Erityisen hyvää nautittuna turkkilaisen jogurtin, kohmeisten mustikoiden ja auringonpaisteen kera.
 
Nautinnollista viikkoa!

-M

No comments:

Post a Comment