2014/02/08

Lapland Saariselkä Day 2

Saariselkä on Inarin, Savukosken ja Sodankylän kunnissa, osittain Urho Kekkosen kansallispuiston alueella sijaitseva tunturijono ja erämaa-alue. Pieni sympaattinen tunturikylä on täynnä hotelleja ja ravintoloita, jotka vaikuttavat varsin viihtyisiltä. Hiihtomäet ja eri retkeilymahdollisuudet takaavat unohtumattoman kokemuksen. Tänne suuntasimme seuraavan päivän seikkailuihin.

Jylhiin maisemiin Kaunispää tunturin huipulle matkattiin hiistohissillä. Hyisessä pakkasessa ja tuulessa saavutetun huipun laella sijaitsee onneksi kahvila/ravintola, jossa jäiset näpit saa sulatettua kuuman kahvikupin ja tuoreen munkin avulla. Olen myös kuullut, että sieltä saa erinomaista porokeittoa.

Alas huipulta pääsee tietenkin pulkalla. 1,2 km matka sujahtaa huimaa vauhtia ja lumi vain pöllyää silmissä, ihan älyttömän siistiä! Tästä matka jatkui kyllä suoraan urheiluvaatekauppaan ja lisäkerrasto ostoksille. Ihmiset, villaa ja mikrofleeceä sen olla pitää, eikä sitä todella voi olla liikaa!

Koska kylmästä emme ilmeisesti saaneet tarpeeksemme, menimme Tunturikeskus Kiilopäässä sijaitsevaan Kylmäkylpylään ja tietenkin avantoon. Jopa minä! Tytöt näyttivät ensin pari kertaa mallia, sitten savusaunasta vähän vauhtia ja  pari kertaa dippasin minäkin itseni tuonne 0,5 °C veteen. Se oli aivan kamalaa - ja ihanaa. En ole vielä päättänyt uskallanko joskus toistekin kokeilla. Vähän kyllä ajatus jäi kutkuttamaan...


Juoma ja herkullinen ruoka kruunasivat huikean päivän. Viini virtasi ja nauru raikui pikkutunneille saakka. Pieni huili väliin ja lauantain retket seuraavassa postauksessa.

The next day we visited Saariselkä, rode sled from the top of Kaunispää fell, swam in ice hole and had the best time! It was so cold that we made the mistake not to dress warmly enough so don´t make the same mistake. Put on everything you own and then some! 

-M

No comments:

Post a Comment