2014/11/10

BUT FIRST COFFEE

Aamu alkaa kahvilla. Aina. Näin maanantaisin ei taida edes yksi kuppi riittää, joten parempi puhua parista mukista. Parasta se on tietenkin nautittuna kauniista kupeista - kaikessa rauhassa. Useimmiten se on kuitenkin aamuhälinässä, juostuna nautittu takeaway-mukillinen suodatinkahvia. Pois ovat jääneet kaikenmaailman lattet ja macciatot - perus musta kahvi puhuttelee. Sellainen jota me suomalaiset ollaan varmasti jo äidinmaidon mukana juotu. Pitäisikö vielä heittää sokeripala suuhun ja ryystää suoraan tassin reunasta, kuten mummu rakas aikoinaan. 


Sen verran olen itseäni alkanut lellimään, että haen aamuisen kahvini paikoista, joista saa oikeasti todella hyvää kahvia, joissa arvostetaan kahvin tekoon tarvittavaa taitoa ja parasta mahdollista raaka-ainetta (No offense to Juhla Mokka, sitä kyllä kuluu kotona edelleen). Tällä hetkellä suosikkipaikkojani kahviloista ovat Brooklyn Cafe Viiskulmassa ja Kaffecentralen Korkevuorenkadulla. Ja jos oikein haluaa herkutella, niin koittakaapas Brooklyn Bakeryn cupcakeseja kahvin kera, slurps... 

Seuraava askel on hankkia myös kotiin kunnon kahvimylly ja tuoreita kahvipapuja, joten sielläkin tähtäys astetta parempiin kahvihetkiin ja viikon aloituksiin.

Energistä viikkoa.

-M 

No comments:

Post a Comment